Dědkův blogovej kus almanachu, ve kterém si dědek píše co chce, jak chce. Ať si to čte kdo chce. Jan Tleskač tomu může tleskat, Servác na to asi se-e, Pankrác, ehm no tam se asi sejdem...

Tak máme tu "novou vládu" paní Müllerová

14. 7. 2010 14:46
Rubrika: Lehké politično | Štítky: ODS , politika , top09 , VV

Předblábol: Marození je velice nezdravá věc, jednak člověk víc čte zprávy či kouká na 24 kanál české tele-vize a jednak o těch věcech přemejšlí a po strašlivě dlouhé době má zase čas to sesmolit na Blog, kde to naštěstí téměř nikdo nebude číst...

Tak nám pan Nečas sestavil novou vládu a krásnou. Umělé nové tváře, falešné naděje... a my říkáme ano ano, to chceme, to my chceme. A vůbec nám nevadí že to "nové" už nám tak nějak smrdí hnilobou... Vláda byla ustanovena včera a už předtím z krávy začlo lézt co sežrala. Musím říct že k příštím čtyřem rokům vzhlížím s pořádnou porcí obav. Tato vláda bude zřejmě stejně špatná jako ta předchozí, ale s mnohem silnějším mandátem, což je dost odporná kombinace. Nejprve se podívejme na koaliční partnery:

ODS je myslím kapitola sama o sobě. Jejím snad jediným kladem je, že pokud ulítne ještě víc než do posud mohlo by jí to položit. Uvidíme kam ji Nečas povede, já bych bohužel čekal že k většímu populismu a dál z prava do středu. (myslím že jedním z důvodů ztráty KDU-ČSL je zejména to, že část lidí jí dávalo přednost pro ODS pravicovou konzervativnost, což už dneska neplatí...) ODS dávno není konzervativní pravicovou stranou a to jí může zlomit vaz (ono totiž v tom středu máme poněkud těsno že?) a je si toho vědoma. Čili strana která dřív dávala sice alespoň trochu jistoty je momentálně maličko neřízená střela, řízená cílevědomím Nečasem, který je v modrém ptáku už od samého začátku, až má člověk podezření že má na zadeli inventární číslo. Problém je v tom, že pro mě tenhle člověk vyjadřuje pouze ukrutné zoufalství ODS která postrádá osobnosti (teda pokud člověk nepočítá osobnosti mafiánské). Nevěřím, že Nečas bude tím, kdo ODS vrítí její jedinečnost pravicových konzervativců. Co nám tedy přináší do vlády stranam která je v úpadku morálním, hodnotovém, i osobnostním? Já se obávám že pouze dvě věci: nejistotu a nespolehlivost.

TOP09 Už sem se mnohokrát vyjádřil jasně. TOPce nevěřím. TOPka mi totiž lže tak drze, že bych měl až nutkání vzít klacek! Nová strana, nová alternativa, nové tváře... Kecy, prdy beďáry. Stranu kterou založili Kalousek a Schwarzenberg je pro mě těžko novou alternativou. Tihle dva jsou pro mě mimochodem spíš obravským vykřičníkem. Kalousek, který po minulých volbách bez hnutí brvou jednal o vládě s Bolševikem je pro mě opravdu záruka morálních kvalit stejně jako prodejný uslintaný kníže. Ale ono už nám z krávy leze co sežrala. Lidi kteří neprošli tzv vnitřní lustrací strany před volbami už dělají asistenty poslancům. To nám ten nátěr nové bezúhoné strany dlouho nevydržel že pane Kalousek. Jejich příznivci zatím ještě žerou nesmyslné obhajoby Lídru K a S, ale už je to podle mě spíš křečovité nepřipouštění si pravdy. Žádné z podaných vysvětlení sice nikdy nic nevysvětlilo, ale i jinak zatím inteligentní lidi uspokojilo, protože si nemuseli přiznat že byli podvedeni. TOPka nebude dělat populistickou politiku. TOP má totiž jasně daný jepičí život. V příštích volbách do sněmovny shoří jako papír, protože lidi během těch 4 roků prozřou stejně jako prozřeli v případě staré nové alternativy voleb minulých, tedy u Zelených. Model strany starých lumpů, kteří se na posledy chtějí dostat k moci aby si ještě urvali co se dá, už nám mimochodem předvedla Unie Svobody, podívejte se na tyhle dvě strany a spatříte neuvěřitelné množství paralel. Takže já se bojím, že pokud se nepletu, tak jedinou starostí K a S bude dobře si zajistit budoucnost. Pokud jim třeba ďábel nabídne rentu za to, že budou jeho lobisté v PS PČR nebudou mít problém. Tato strana si zajistila nejdůležitější ministerstva. Mimochodem podle Die Presse Bude nejvlivnější osobou vlády právě Kalousek, no nazdar, republiko těš se. Díky všem blumám, které volili TOP aniž by četli stanovy téhle strany (které na mě působí dojmem narychlo promazaných a lehounce upravených stanov ODS) a podlehli prostě neomluvitelné mediální masáži našich "nestraných  bulvárů".

VV Tady si dovolím parafrázovat slova Nigela Farage: "kdo sakra jste? já o vás nikdy neslyšel, nikdo o vás nikdy neslyšel." Ale zato jsme všichni mohli vidět populistickou masáž kterou VVéčka předvedli coby volební kampaň. Co se týká programu a postojů strany, pak se politologové shodují na jedné věci: strana v podstatě žádný program nemá. Super bylo, že chtěli být progresivním průkopníkem žen ve vládě, což ovšem nevyšlo (to by mě tedy zajímalo pane John, co se stalo). Mě osobně taky dost zarazilo, že VV po vzoru DS vypustili do ulic vlastní bojůvku. To mi přijde na politickou stranu proklatě silné kafe. Super je taky pan John, kterého věřejnost považovala podle médií za slušného politika už v době, kdy ještě politikem nebyl. A super paralelu má tenhle člověk s panem Železným, oba se totiž drží hesla, že než jít do kriminálu, je přeci jen lepší mít veřejně zastupitelskou funkci. Ale že se člověku který má problémy se zákonem svěří ministerstvo vnitra, to už je vrchol výsměchu! A to vůbec nemluvím o tom, že to že MV řídí šéf soukromé scurity guard je střet zájimů, jako když majitel farmaceutické firmy doktor Rath, šéfoval ministerstvo zdravotnictví.

Možná jsou má očekávání skeptická a soudím novou vládu předčasně, ale očekávám, že bude opravdu obvzláště vypečená a bude mít oproti dřívějším vládám jednu nevýhodu, která bude mít možná až katastrofický dopad. Bude stabilní! Republiko drž se vláda neřízené střeli, staro nových kabátců a populistů usedá na trůn.

Pevně věřím, že do příštích voleb můžeme očekávat účast nové strany SOB 11 kterou spolu založí Jirka Paroubek a Mirek Topolánek, kteří letos dopadli jak kalousek minule (rozhodně alespoň u Paroubka se to tak dá brát) Pevně věřím že všichni budem příště opět volit neokoukané politiky za každou cenu. Každá země má prý tak špatnou vládu, jakou si zaslouží. No tady někdo asi hodně zlobil.

zablábol: Ještě že tenhle blog už nikdo nečte, protože sem zase napsal nasertviní  věc, i když sem se zařek, že už to nikdy nebudu dělat...

Zobrazeno 2405×

Komentáře

ViZ

dovolí - neb nevolí voly, ale asi mi pozastaví kněžskou službu ( jako P. Piťhovi v prvních letech po revoluci)

ElDedkus

ViZ for president! :-)

Zobrazit 8 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz