Dědkův blogovej kus almanachu, ve kterém si dědek píše co chce, jak chce. Ať si to čte kdo chce. Jan Tleskač tomu může tleskat, Servác na to asi se-e, Pankrác, ehm no tam se asi sejdem...

hej hokej hokej hokej lední....

19. 4. 2009 22:11
Rubrika: Nezařazené

<!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} -->

Hokejová reprezentace před MS ve Švícarsku.

Vypadá to dobře schodly jsme se s barmanem při sledování hokejového zápasu s finskem. Náladu nám skazil až pan Hadamczik, který ve druhé přestávce mlel o tom, jak je to všechno vlastně jeho zásluha a jak ty hráče přivedl. Kecy, prdy, Beďáry...

Protože: narozdíl od výkonů za bývalého trenéra současná reprezentace hraje pěkný kombinační hokej, je vydět že hráči v jednotlivých ještě nedokončených formacích už teď o sobě vědí. O proti minulím letem, kdy jedinou strategickou kombinací bylo nahození do útočného pásma od modré, je to pokrok. Pokud tohle bude fungovat, popřípadě pokud by se snad formace sehrály ještě lépe, bude mít mužstvo zřejmě obrovskou útočnou sílu a dopředu bude tedy hodně nebezpečné. (Což se v minulích letech s tatktikou „hurá“ říct nedalo.)

Slabší stránkou už je hra obraná. Sice nevykazuje výrazné trhliny, ale žádný zázrak od ní (alespoň z pohledu v současné přípravě) čekat nemůžeme. Ale pokud se mužstvu podaří hrát pěkný útočně laděný hokej, držet iniciativu na svých hokejkách, nemusel by to být zásadní problém. Naopak silnou stránkou obránců je právě jejich dobrá podpora útočné hry.

Problém by mohl nastat na postu brankáře (v tomto musím, ač nerad dát za pravdu katastrofě jmeném Hadamczik, který se odvolává, i když v rámci snahy svalit své chyby jinam, na mizernou úspěšnost zákroků). Reprezentace zřejmě odjede do švícarska bez jasné jedničky, na kterou náš hospodský (silně neobjektivní) výbor pasoval Mensatora z KV. Jeho výkony, jsou výborné, ale bohužel nestabilní, věřím však, že stejně jako se dokáže připravit výborně pro PF extraligi, dokázal by to i pro reprezentaci. Nezajímavý není ani vítkovický golman Štěpánek. Který přes svůj věk podává kvalitní a stabilní výkon, jak jsme se mohli přesvědčit i v zápase se švédským týmem, ačkoliv ten Štěpánkovi zřejmě nevyšel podle jeho představ.

Golman by tedy mohl být na MS klíčovým problémem, protože (opět nerad souhlasím s Hadamczikem, který je momentálně generálem po bitvě) s úspěšností kolem 80% se zlato při součsném ,velmi vyrovnaném mistrovství udělat nedá.

Přesto to, jak stojí v úvodu, vypadá dobře. Mužstvo podává simpatický a zároveň pohledný výkon a pokud si tento standart udrží a budou mít nějáké to štěstí na medaile to rozhodně být může, jde jen o to, za jakého budou kovu. Pokud by měli navíc trenéři Růžička a Jandač šťastnou ruku při volbě brankáře, mohl by se k nám po čtyřech letech vrátit i titul mistrovství světa. Osobně bych byl velice rád, když by se to opět povedlo, ulice by roztroubily klaksony a na náměstích by se řvalo z plných plic.

Zajímavé bude rovněž sledovat, jak si povedou bratři zo slovače. Repete česko-slovenského finále z roku 2000 (pokud se nemejlím, protože to už sou roky od hatricku, co!?). Jinak co se týče rusáků, tak z nich mám po sobotním zápase strach mnohem menší, protože pokud budou hrát stejně, tedy nikoliv hokej ale holomajznu, musí na to doplatit i vzhledem k tomu, jak dobře zatím funguje přesilovková formace českého mužstva.

Mnoho příjemných a napínavých zážitků při MS přeji všem fanouškům českého hokeje! Sportu zmar a českému hokeji gold!

Zobrazeno 1326×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz