Dědkův blogovej kus almanachu, ve kterém si dědek píše co chce, jak chce. Ať si to čte kdo chce. Jan Tleskač tomu může tleskat, Servác na to asi se-e, Pankrác, ehm no tam se asi sejdem...

Jak dlouho a jak hluboko????

14. 1. 2009 18:27
Rubrika: Nezařazené

Izraelsko Palestinský konflikt je v posledních dnech hlavním tahákem zpravodajství po celém světě. Vůči show, kterou nám nabízejí média už jsme imuní a události jdou tak nějak kolem nás. Co ovšem média neukazují, jsou obrázky té "tobré a spravedlivé strany" která se nezdráhá používat palestinské děti jako Živé štíty. Nejen že je to proti všem mezinárodním úmluvám, je to rovněž neetické a nehumální. Nerad bych byl obviněn z antisemitismu, ale tohle nezasluhuje nic jiného, než provaz...

Pokud vládnete alespoň základní angličtinou, doporučuji vám následující video:

Pro jistotu ještě odkaz:                                      //www.youtube.com/watch?v=YiO0GYsyR4A&NR

Už mne štve sledovat zpravodajství, kde z nás dělají blbce:

Hodní izraelci bombardují "hamás" (ženy, děti, neozbrojené civilisty...) jako odplatu za něco, co se stane až den po onom bombardování. Samozřejmě jsem si plně vědom, že za to může Hamás. (pché)  Civilisté palestinské národnosti v izraeli jsou šikanováni a vydíráni. Palestinci vyvražďováni. Palestinské nemocnice bombardovány... Izrael v palestině testuje nové zbraně... Ale za vše může hamá. Celí svět sedí u TV a čeká až nás hodný Izrael zlého hamásu zbaví...

Nasrat! Nasrat! Nasrat! a konečně ještě Nasrat!

To co izraelci páchají v Palestině je genocida a zločin proti lidskosti. Ano můžeme vést sáhodlouhé polemiky o tom, zda je Izraelský útok oprávněný či nikoliv. Já jsem si sice téměř jist, že tento akt číré zlovůle oprávněný není (ad historické kontexty), ale to není to, co mne žhaví do běla. Způsob izraelského "boje" je neoddiskutovalně zvěrstvem.

Každou půlhodinu líčí zpravodajství rozhlasu a televize oběti v Gaze jako teroristy a jejich hromadné zabíjení Izraelem jako akt sebeobrany. Palestinci v Izraeli ukázali svou solidaritu a lidem Gazy a jsou teď označováni za pátou kolonu v židovském státě; jejich právo zůstat ve své vlasti je zpochybňováno pro jejich nedostatek podpory izraelské agresi. Ti z nich, kteří souhlasí – podle mého názoru chybně – s vystoupením v místních médiích, jsou místo rozhovoru podrobeni jakémusi výslechu, jako by byli zajatci ve vězení Šin Bet. Jejich vystoupení je uváděno i zakončováno ponižujícími rasistickými poznámkami a setkávají se s obviněními, že jsou pátou kolonou, pošetilci a fanatiky. Ani to ještě není to nejhanebnější. V izraelských nemocnicích leží několik palestinských dětí z okupovaných území s rakovinou. Bůh ví, jakou cenu jejich rodiny zaplatily za to, aby je sem přijali. Izraelské rádio denně přichází do nemocnice a žádá po chudých pacientech, aby posluchačům řekli, že Izrael má na útok právo a jak hanebný je Hamás tím, že se brání. (převzato z článku spravedliví hněv izraele a jeho oběti v gaze)

Chápu, že mince má dvě strany, ale tou jednou nás stejně masírují masmedia desetkrát za den. A ani ta nic nemění na tom, že jsme svědky neomluvitelného, nelidského a odporného chování Izraele.

 


 

Zobrazeno 2200×

Komentáře

metod

omlouvám se za poslední příspěvek, měl jsem nějaké problémy s odesíláním, prosím smaž ho.

metod

Dík, tohle tu chybělo, divím se že se tu ještě nevyrojili \\\"křesťanští sionisté\\\" Mimochodem ženevské konvence byli Izraeli buřt vždy, tříštivé boby v obytných oblastech, expanzní střelivo, to už tu bylo. Ani druhá strana si prostředky nevybírá, ale Izrael je natolik silnější že by si slušnost mohl dovolit kdyby chtěl.

Papo

No, dovolím si poznamenat, že je tak trochu psychologický souboj - někdo vystřelí ze střechy obytného domu raketu a Izrael pošle raketu zpátky na střechu toho domu. Civilisté umírají. Podle mého názoru se jedná o souboj dvou přístupů: Izrael doufá, že lidé opustí Hamas, vystoupí proti němu, protože pochopí, že pak Izrael nebude útočit. Hamas doufá, že čím více mrtvých civilistů, tím větší zlost na Izrael, více rekrutů a mezinárodní tlak na Izrael. A pak se v tom vyznejte.

Johan

Papo. Ovšem zkušenosti II. sv. války ukazují, že se zabíjením civilního obyvatelsta morálka národa nezlomí.

Papo

Johan: souhlasím! Absolutně! Jen píší jaké mám pocity ohledně Izraelské taktiky. Můžou vystřílet celé vedení Hamasu, nahradí je noví, kteří budou dělat chyby, Izrael to bude mít chvíli jednodušší, ale na chybách předchůdců se naučí nová generace a Izrael bude tam kde je. Proto za tím hledám něco hlubšího.. alespoň trochu.

Tofl

Humanitární organizace obvinily Izrael, že používá fosforové bomby v Gaze a tím porušuje mezinárodní právo.<br />
<br />
http://aktualne.centrum.cz/zahranici/blizky-vychod/clanek.phtml?id=627033

ElDedkus

máte všichni kus pravdy, ale že hodný izrael na poražení zlého hamásu používá palestinské děti jako živý štít, to je neomluvitelný zločin proti lidskosti...

Papo

ElDedkus: že někdo používá civilisty jako prostředek k vydírání je na té samé úrovni (to jsou ty rakety ze střech obývaných domů, kam pak Izraelci hází své bomby - jsou tam děti, dospělí, staří...) - je těžké chtít po jedné straně aby hrála fér, když ta druhá nejedná jinak než zákeřně (takže ve finále jsou zákeřné obě dvě)

ElDedkus

Pokud platíš zlu zlem, nestav se do pozice toho dobrého...

Papo

ElDedkus: Amen. Chtěl jsem tím říct, že dobrá není ani jedna strana, takže nemyslím, že by byl důvod hledat ty méně zlé. Zlo je zlo.

ElDedkus

Na metodovu žádost jsem smazal jeden z jeho komentů, poté jsem smazal i tuto žádost, neboť poté se stala i ta nesmyslnou. Ale to jen tak na okraj.

ElDedkus

To: Další důležitý rozdíl mluvící proti Izraeli, resp. dva: Za prvé, zámínky izraelské ofenzivi jsou objektivně lži, otázkou zůstává, nakolik jsou lži i to ostatní o Hamásu. Ano hamás zřejmě porušuje konvence, ale vzhledem k tomu, že se jedná o militantní juntu a nikoliv o regulérní armádu, bojují jak dovedou, ovšem vydírání lidí v nemocnicích, vyhánění lidí z domovů, když nepodporují operaci "hot winter" a zneužívání dětí? To má v arzenálu pouze Izrael. A to jsou ty nejhorší zvěrstva. Prostě tvrdím, že voják, který se schová za dítě, zasluhuje provaz. Vláda která to připouští jako způsob boje, nebo dokonce podporuje, snad i jen toleruje DEFENESTRACI.

Papo

ElDedkus, Metod: Jenže v tu chvíli používáte dvojí metr. Velký, zlý, silný Izrael by měl jednat naprosto korektně, když má takovou převahu. Chudý, militantní skupina odbojářů (skoro Jánošíků) nemá na vybranou a musí bojovat s použitím jakýchkoliv prostředků. Nejsem si jistý, ale nebylo důvodem pro tuhle operaci to, že skončilo příměří mezi Izraelem a Hamasem (o ktere ani jedna ze stran nestála) a na Izrael zase začaly dopadat rakety?

ElDedkus

to Papo: hamás rozhodně nepoužívá stejně nemorální praktiky jako Izrael army, to je ten problém... Bojovníci hamásu jsou možná příliš hrdí na to, aby se schovaly za děcko, nebo nevím proč, ale nedělají to. Ani nepoužívají zbraně, díky kterým vám prostě zmizí kus těla a kdyby vás náhodou pár doktorů dalo dohromady, dostanete rakovinu (na to skutečně není potřeba příliš plutonia). Hamás rovněž nešikanuje každého kdo jim padne do rukou. Praktiky izraelců jsou podobné praktikám gestapa (jaká paralela). To je to co kritizuju. Nehledě k tomu, že nesouhlasím s tím, že je Izrael v právu. (historie)

Johan

ElDedkus. Nemyslím si, že Izrael je hodný. Myslím si spíš, že v palestinském konfliktu je to ten zlý. A to chápáno v celku celé historie.

Johan

Mimochodem signálnický sionismus přichází ze Zlína.:-)

ElDedkus

Mimochodem sionismus je zhouba a proto se povětšinou úspěšně vyhibám, na signálech se mi naštěstí docela daří.

Papo

ElDedkus: schovávání se ve školách, na univerzitách, používání domů k odpalování raket i s vědomím, že Izrael takový dům zbourá - to není používání lidí? Ale no tak! Nezastávám se Izraele, jen bych rád, abychom měřili stejným metrem...

metod

Např.:Izraelská metoda mučení se např ve světě rychle uchytila a používala se s úspěchem i v Kambodži, ze strany rudých kmerů, což svědčí o kvalitě. <br />
Ty rakety ze strany hamasu, to už mi přijde jen jako symbol odporu, vzkaz lidem "ještě jsme to nevzdali" Na prstech jedné ruky by se dalo spočítat kolik lidí ty tisíce raket zabily, za celé ty roky. Nechci to nějak soudit, ale myslím že to celkem chápu.<br />
<br />
Papo: no jsou prostředky ke kterým by se sahat nemělo nikdy. Zkušenost ale ukazuje že i "vyspělé" národy se k nim bez váhání uchylují, když jsou v úzkých, s vyjímkou Izraele a USA, kteří je používají skoro vždy, když je to jen trochu výhodné.

metod

papo: Myslím že ti lidé s tím souhlasí, ono se může stát tak jako tak, že přijede buldozer, srovná barák, vyškubne strom a zasype studnu. Když už tak ať má proč, není co ztratit.

Papo

Metod: S úspěšností raket - souhlas (mám za to, že sebevraždy ustaly hodně poté, co Izrael zbytky sebevrahů zašil do prasečí kůže a zakopal neznámu kde => žádné nebe), je to o ničem. Stejně tak souhlasím, že vyspělé národy (a hlavně USA a Izrael) se chovají jako prasata (a čím dál tím víc mi uchází význam těch bezmocných pánů v OSN - snad ještě UNICEF a UNESCO, ale ten zbytek?). Jen chci říct - Hamas není o nic lepší. Pokud mluvíme o Izraelských praktikách, mluvme jedním dechem i o praktikách Hamasu.

metod

Takovéhle metody používali osidlovači divokého západu, že mrtvým indiánům vypichovali oči = žádnej posmrtnej život. <br />
Já si o hamásu moc iluze nedělám, ale každý kdo si spočítá 1+1 ví neuznání výsledků voleb a neustálé vraždění politických představitelů povede. Slovy A. Z. "Vstanou noví bojovníci"

ElDedkus

Papo: tak mluv! něco pěkného nám dej k lepšímu... Jsi si tak jistý že hamás jsou stejná zvěř jako izrael? Znám pár muslimů osobně, sice to nejsou bojovníci, ale i oni raději zemřou než by se schovali za děcko... USRAELCŮM to problém nedělá. Ano hamás odpaluje rakety ze střech civilistů, ale vzhledem k tomu, že budoucnost těchto civilistů stejně vidí sionisti v Izraeli velice jednoduše (hádej jak), tak jim tím pořád pomáhají. Pryč jsou doby kdy hamás byl objektivně negativní organizací. Dnes se snaží zachránit poslední zbytky kdys hrdého národa, který se Izrael (mmj kocour Kouzelníka Gargamela) rozhodl vymazat z povrchu světa.

Papo

ElDedkus: To byl Azrael :) A myslím, že raději končím, začíná se nám to tu zbytečně hrotit. Vidíš pohled palestinců, což je fajn, teď se na to podívej z pohledu izraelity, který je obklopen "nepřáteli" a má obavu a strach, že při prvním náznaku slabosti se na něj nepřítel vrhne. <br />
Ještě jednou opakuji - je skutečně rozdíl mezi tím, když si vlezu do školy plné dětí (Hamas) a tím, že před sebou do místnosti strčím děcko (Izrael)? Tahle praktika se mi nelíbí ani na jedné straně. <br />
Metod: jo, na tom se shodneme, že psychologická stránka války Izraeli uniká, jdou na to blbě (psal jsem to už výš)...

metod

Klid, podle pravověrných Židů s nimi Bůh zůčtuje, podle Nového zákona taky. Co se rozčilovat, když nic nezmůžeme.

ElDedkus

Papo: Oni na to jdou naopak velmi dobře, mají přesně to co chtějí, šikanují a čekají na odpověď. Odpověď= spíše zoufalé výkřiky do tmy než efektivní obrana= záminka k vraždění= další šikana a čekání na odpověď=....

metod

Papo: A co když to dělají schválně?

Papo

Metod: tahle varianta mě nenapadla, tak nějak jsem ještě pořád optimista co hledá nějaké skutečné důvody, ne pouze to "že se mi tak nějak chce" (Podobně jako v tom vtípku, kdy chlapíka vyhodí z práce, uteče mu žena, vyhoří barák a ukradnou auto a on zoufale sedí na rumišti, dívá se k nebesům "Proč, Bože, proč?" a z nebe se ozve hlas "Já Ti nevím, dneska mě nějak sereš..."

děda-komárek

tomu nevěřím ani za mák!

honza17

To snad není pravda. Uvědomte si, že Hamás střílí své rakety záměrně po civilistech - tudíž chce, aby umírali civilisté. To, že jeho rakety zabily jen málo lidí je úplně jedno. Tady jde o to, že jich byly vypalovány stovky a pořád. To jako měl Izrael říct - to je v pohodě, my ty lidi vždycky nějak evakuujem, mrtvých je jenom pár, tak nebudem dělat nic. Když mi nějaký výrostek hodí šutr do okna, řeknu mu aby to nedělal, když ho hodí znovu, znovu ho upozorním, když znovu, zase ho upozorním, když znovu, tak mu prostě naliskám. A je mi jedno, že kámen nezranil mé děti, ale MOHL a bude moci kdykoliv v budoucnosti. A pokus o vraždu či ublížení na zdraví se hodnotí i podle práva stejně jako dokonaný čin.<br />
Hamás umýslně vystřelil na Izraelskou školku a srovnal ji se zemí. Naštěstí tam v tu chvíli nikdo nebyl, to ale Hamás nevěděl. Hamás střílel cíleně na školku, chtěl ji zničit. To je rozdíl<br />
Izrael, když zabije civilisty, tak vždy jako vedlejší účinek útoku na radikály. Škola OSN byla zasažena, protože se střílelo na radikály. Jistě, dělají chyby, ale jsou v právu. Bílý fosfor popírají. Dokud se to neprokáže, je to jen propaganda Hamásu.<br />
Jinak ale souhlasím s tím, že údery silných raket s obrovským rozptylem jsou zlo. Ale Izrael prostě nechce vlastní ztráty, které by nastaly při pozemním boji pěchoty.<br />
Hamás používá lidské štíty - vlastní civilisty od začátku války. Mrtví civilisté v Gaze jsou jednoznačně oběti Hamásu. Hamás jim násilně brání, aby opustili domovy, střílí z jejich domů, škol, budov OSN.<br />
Jistě, že mezi izraelskými vojáky jsou nenávistní magoři, co páchají zvěrstva. Ale nikdy ne s požehnáním vysokých velitelů či vlády. Velitelství Hamásu přikazuje střílet na civilní obyvatele Izraele rakety, přikazuje skladovat munici u civilistů, střílet z jejich domů. Hamás je agresor a bohužel protiútok Izraele je mimořádně tvrdý. Je veden tak, aby se situace nikdy neopakovala. Což se samozřejmě nemůže povést. <br />
Ale je nutné si uvědomovat základní věc - Hamás je teroristická organizace a agresor.

Papo

Honza17: tak přesně takovému flameu jsem se snažil vyhnout... :/

děda-komárek

Palestinská propaganda, nic jiného!

děda-komárek

Budeme se muset smířít s tím, že u nás většina lidí fandí teroristům z Hamásu!

metod

dědek: dobrý nápad, konečně taky jednou.

mag

Tady najdete zprávy z celé Jižní polokoule, které by měli být pravdivé. www.misna.org, jsou v několika jazycích, můžete si vybrat. Nebo taky přeložit překladačem z google.

Zobrazit 39 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz