Dědkův blogovej kus almanachu, ve kterém si dědek píše co chce, jak chce. Ať si to čte kdo chce. Jan Tleskač tomu může tleskat, Servác na to asi se-e, Pankrác, ehm no tam se asi sejdem...

Proč se křesťané smějí diskriminovat?

24. 9. 2008 19:00

Kamarádky a kamarádi. Dnes se asi stanu takovím malím žalovníčkem. Možná si mnoho lidí říká, že jsem tan poslední, kdo by mohl moralizovat, ale tohle už je opravdu příliš..

Někdy by se z tohohle světa člověk zbláznil. Dneska jsem na youtube narazil na tohle video...

(doporučuji všem slabším povahám a puritánům, aby na něj nekoukali...) Na tohle fakt nemůžu nerágovat a nevyjádřit nesouhlas a znechucení alespoň před vámi, mými čtenáři.

 Vzpoměl jsem si na článek, kterej sem nedávno četl:

 

„Francouzsky humoristicky tydenik Charlie- Hebdo se povazuje za bojovnika za svobodu slova a velmi kriticky se vyjadruje k nabozenstvi.
Zverejnil, dnes "slavne karikatury" proroka, na podporu danskych kolegu, byl iniciatorem tzv. Dopisu dvanacti, ve kterem se velmi ostre signatari vyjadruji k islamu.
Minuly tyden 79-lety karikaturista Sine dostal vypoved.
Duvod?
V pravidelnem tydennim sloupku si delal legracky ze syna prezidenta Sarkozyho, Jeana, ktery pry, pred svatbou s bohatou nevestou, prestoupil na judaismus.
Clanek prosel bez povsimnuti az do chvile, kdy  na nej "upozornil" novinar z Nouvel Obs, Claude Askolovitch. Vuci Sinemu pouzil neco ostrych nadavek a v zaveru ho oznacil, jak jinak, za antisemitu. Pozadoval po Sinem omluvu, ten odmitl a tak dostal padaka. Sefredaktor Charlie- Hebdo se od nej, spolu s redakci, distancoval.
Sine, jehoz prvni zena byla zidovka, komentoval slovy: Uz se nesmi rict nahlas slovo zid.
Na Askalovitche podava zalobu pro urazku.
Moc bych nedala za to, ze vim, kdo vyhraje.
Je az neuveritelne, co se k jednem smi a k druhym ani omylem.
Mel delat narazky na islam, ci krestanstvi, co narazky, mohl do nich verejne kopat a zustal by zamestnan.
Ani mi tak nevadi zalobnicek Askalovitch, jako srabici v redakci. Nad tim kroutim kebuli.....“

 

(http://forum.zvedavec.org/index.php?topic=576.0 –první příspěvek v diskuzi. Autorkou je pravidelná diskutenka zvedaveckého fóra paní Aja... Po několika letech, kdy na tohle forum chodím, si troufám tvrdit, že je důvěryhodným zdrojem)

 

 

Pod to se nezbývá než podepsat. Pokud by jste v U.S.A například veřejně prohlásili, že židé jsou lakomci (jedná se o příklad, nemyslím si to, ani se nesnažím o vivolání dojmu, že tomu tak je) zřejmě velmi rychle skončím v některé z federálních věznic. Pokud bych se v německu, rakousku a v dalších zemích dopustil tzv. Popiračctví holocaustu, což může vipadat třeba tak, že se při návštěve koncentráčního tábora zatváříte pochybovačně na čísla, uváděná jako počet obětí a řeknete, no tolik snad ne... a  ste jasný... Kriminál! (reálně za tento „zločin“ sedí desítky lidí...)

 

Ovšem tohle, je v nejlepším pořádku...

//www.youtube.com/watch?v=NS3XjiWFnuU&feature=related

(video je možné zhlédnout na konci článku)

 

Zvláštní je, že věci za které je naše církev kritizována, jsou často dnes dení praxí právě oněch kritiků. Ano mám na mysli právě jejich chování při prosazování antidiskriminačních zákonů a zákonů proti antisemitismu... Počínání např. vlády U.S.A. je podle mého velmi podobné chování inkvizice ve středověku. Pokud vás jednou obviní z rasismu, antisemitismu, nebo nedej bože z terorismu, tak můžete bejt neviný jak čerstvě padlej sníh a nepomůže vám nic. O zvrácenosti počínání svědčí i akce v U.S.A s názvem udej svého souseda... S podobnými praktikami narazila stb, už v padesátých letech. Dnes jedou tímto stilem v „poslední svobodné zemi světa“. 

Osobně nevidím rozdíl, mezi urážením židů, romů, křesťanů, nebo muslimů. Tak proč nse na jedny nesmí člověk ani křivě podívat a o druhých je možné psát, točit a všelijak šířit pomluvy a urážky...

Pro další příklad nemusím chodit nijak daleko, jistě si pamatujete, jak se během csm07 v táboře objevil v MF DNES lživí a dosti urážlivý článek o „vykoupení kondomů v celém tábpře“. Paní redaktorka byla nakonec donucena svím nadřízeným se za něj alespoň omluvit. Pokud by někdo napsal totéž například o setkání židovské mládeže, či o výjezdním zasedání poslanecké sněmovny, nechtěl bych vidět ty následky...

A pak se objeví takováhle zrůdnost. Nechtěl bych vidět, ty následky, kdyby bylo něco takového namířeno proti G.W.Bushovi. Ale copak není svatý otec také oficiálně hlavou státu? Jak je tedy možné, že v zemi kde se tak křičí po toleranci, kde antisemitismus je pomalu hrdelní zločin a kde říct něco proti vládě (myslím veřejně) se může krutě vymstít, se toleruje toto. Zajímalo by mě, jestli by my u nás prošlo takhle „nas—t“ na prezidenta U.S.A...

 

Jenom si říkám, jesli při všom tom prudění a vysvětlování, že nikoho nesmím diskriminovat, že gayové a lesbičky mají právo pochodovat polonazí centrem brna..., jestli při tom všem nejsme nakonec my, kteří se odlišují tím, že se třeba ještě nevzdali svědomí, my, kteří nepovažujeme pravdu za bezcenou hovadinu, my, kteří se snažíme žít podle jistých etických zásad a také my, kteří věříme v boha, který je láskou, cestou pravdou a životem, my kteří nepotřebujeme být tolerováni pro své seksuální či morální úchylky, zkrátka jestli to nejsme mi, kdo je diskriminován nejvíc. To že mohl někdo TOHLE beztrestně natočit a zveřejnit je mi jasným signálem, že je něco špatně...

 

Proto vás prosím, kamarádky a kamarádi, nenechme ty svině, aby nás zlomili, neboť jak se zpívá v jedné písničce, celí svět přemůžem láskou... Pokud se nám chce někdo vysmívat, či pokud po nás chce plivat, ať si. To co máme je cenější... Máme CESTU, PRAVDU A ŽIVOT! A to je možná to, co všechny ostatní tak strašně flustruje, že si musí své mindráky řešit třeba takovímhle videem!

Když bůh je snámi, kdo proti nám?

Zobrazeno 2391×

Komentáře

Frt

K tomu videu: jsem rád, že je, ukazuje to pravost mojí víry. Všichni co jsou takto utlačování a ponižováni právě díky tomu mohou dojít vykoupení a toto je takovým štastným signálem jak se proroctví vyplňují. Ve chvíli kdybysme byly OK, vážení a všude ctění, pak bych o pravosti tohoto učení právě pochyboval. A o židech si myslím, že to mají ještě o moc horší než jakékoliv jiná religia, když se podíváš na současné politicko-společenské rozložení světa a společnost jak se v nich dané skupiny vnímají, byli a jsou židé těmi, kdo jsou nejvíce na dně a nejvíc trpí.

Schwert

Velice dlouho jsem premyslel jak je to video mysleny. Z ceho si vlastne dela legraci. Jestli z Cirkve, nebo z prehnane medializace sexualnich skandalu v Americe. Po tretim prehrani jsem objevil zajimavy moment, ktery mne vede k tomu, ze je to spise ta druha moznost.
Vsimnete si ke konci, jak se knez novinare pta, jestli byl nekdy zneuzit. On nejprve odpovi, ze ne (takovou vec prece clovek bud vi nebo nevi), ale pak nakonec souhlasi.
Tento detail mne vede k domnence, ze video si nedela legraci z cirkve, ale naopak z prehnanych sexualnich skandalu.
Ale treba se mylim.

Zobrazit 15 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz