Dědkův blogovej kus almanachu, ve kterém si dědek píše co chce, jak chce. Ať si to čte kdo chce. Jan Tleskač tomu může tleskat, Servác na to asi se-e, Pankrác, ehm no tam se asi sejdem...

ruka ruku špiní, aneb Hutka dokonalí a Nohavica šmejd?

19. 11. 2007 20:46
Rubrika: Nezařazené

Jak možná víte poslední dny je velmi diskutovaná píseň pana Hutky útočící na Nohavicu. Osobně mám rád oba a to co se teď děje se mi nelíbí...

Nejdříve se podívejme kdo je pan Hutka:

Písničkář a velký odpůrce totality u nás, emigrant několikrát vězeň (resp předběžně zadržený) a autor knihy Dvorky (vydána v torontě vydavatelstvím 68)

Možná se oprávněně zlobí na Nohavicu kvůli jeho údajné (stále přesně neprokázané) spolupráce s stb.

Jeho slova v Instinktu: Nohavica zradil a mi ostatní písničkáři sme si to vyžrali... etc(v případě zájmu pošlu mejlem přepis), ale už překračují všechny meze. Stojí tu proti sobě dva chlapíci kteří, jeden jako druhej, spadají do období které se dá nazvat Folk vs Šeď totality. Oba dva mají početné publikum. Oba si připsali desítky koncertů. Jeden emigrant a jeden chybující. Rozsoudit tyto dva se nám asi nikdy nepodaří. Nohavica to neměl jako nikdo jednoduché, ale neutekl. Druhej utekl, ale nezradil (asi).

Jen mě mrzí, když dva lidé, kteří potěšili svejma písničkama srdce mnoha lidí, stojí proti sobě ve frašce, kde padají urážky obvinění, kvůli čemusi co se stalo dávno a od té doby bylo mnoho vykonáno (myslím, že pokud nohavica udělal něco špatného, tak už určitě vykonal mnohem víz pěkného). Mrzí mě to na pana Hutku.  

Zobrazeno 1043×

Komentáře

Camel1987

No takhle, co jsem o tom já slyšel z neveřejných zdrojů, je že Jarka Nohavicu donutily mluvit, provedli to tak, že počkali jak se v jedné pražské kavárně alkoholově "uvolnil" (že je to dnes již vyléčený alkoholik je všeobecně známo) a poté si k němu přisedl jeden agent StB a ještě mu pár skleniček pořídil a pak něco hold Jarek prozradil. Nechci říct, že na tom Jarek neměl chybu, ale chci říct, že Hutka utekl za hranice a tak byl od tehdejší státní moci dostatečně daleko aby nemohl zradit. Možná, že kdyby zde zůstal, tak by práskl mnohem víc než Jaromír Nohavica.

Jacques

Hutka utekl, protože ho soudruzi v rámci akce Asanace donutili utéct.
Měl, na rozdíl od Nohavici rodinu.
Nohavica je srab, protože se k tomu nedokázal postavit čelem, když se na to přišlo. A zbabělec rovněž.
Když vidím svého dědu, který musel do uranových dolů a takové svině, jako je Nohavica(který se po* strachy, jen na něj trochu zatlačili), tak se mi chce zvracet.
Hutka udělal jen dobře, že napsal to, co napsal. I když je ta písnička příšerná, výpověď dává jasnou.

makabrozni-spelunka

nevim, tezko soudit. prijde mi spis, ze to pan hutka nemuze nohavicovi zapomenout i z jinejch duvodu. nohavica ted frci jako nikdy pred tim, zatimco po hutkovi pomalu ani pes nestekne.
muze mi bejt hutky lito, ale v tyhle pisnicce vidim postoj "on je zradce, ja hrdina, ale na to si ted nikdo nevzpomene. on ted prodava cdcka po tisicich, koncerty ma hned vyprodany, a na me se uz skoro zapomnelo."
muj nazor

ElDedkus

díky za vaše ohlasy. Myslím že každý máte trochu pravdy... Jen se obávám že když se budeme stále i po tolika letech vzájemě obviňovat a napadat, nehnem se z místa. Můj příspěvek není o tom jestli je nebo není ten nebo onen v právu. Prostě se mi zdá že napadání po tolika letech a prakticky na základě dohadů (oficiální svazek stb na Nohavicu už neexistuje) je zbytečné kydání hnoje...
Jacqesi, pozor Hutka měl jen manželku když utíkal, tu měl třeba Havel taky a stejně zůstal, jak říkám: těžko dnes soudit...
A díky za zájem...

Zobrazit 4 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz