Dědkův blogovej kus almanachu, ve kterém si dědek píše co chce, jak chce. Ať si to čte kdo chce. Jan Tleskač tomu může tleskat, Servác na to asi se-e, Pankrác, ehm no tam se asi sejdem...

Benefiční výstava signály.cz: Až na dřeň!

25. 10. 2010 18:48
Rubrika: Nezařazené | Štítky: NPTKD

A to na tu zdravou. Která může zachránit život lidem s nemocí známou jako leukémie. Nutno připojit, že to není tak úplně snadné a hlavně úplně levné.

Touto cestou bych vás chtěl pozvat také ke vstupu do Národního Registru Dárců Dřeně.

http://www.kostnidren.cz/registr/

A když už tohle signály.cz vykoumali a pokavaď vás jen trochu zajímá organizace která za tím stojí, pak čtěte hrdině dál.

Nadace pro transplantaci kostní dřeně se zformovala kolem Plzeňských onkologů (jmenujme alespoň primáře Mudr Vladimíra Kozu, náruživého kuřáka a světově uznávaného odborníka.) kteří s touto metodou léčby u nás vlastně i začali a postupně ji dostali mezi světovou špičku. (Mimochodem, jsou držitelé odborné kvalifikace kterou získali mezi prvními čtyřmi státy na světě). Dokonce se blýskli i na diplomatickém poli, když dokázali uzavřít smlouvu o vzájemné kooperaci registru dárců u nás a v USA. Pokud se chcete dozvědět více, pak jukněte na web nadace.

http://www.kostnidren.cz/nadace/index.php?class=uvod

Tam se dočtete mimo jiné i to, na co vlastně jdou nadační peníze.

Jo a taky se tam dočtete to, že Patronem nadace je i Kardinál Miroslav Vlk. Nebo třeba Ondřej Vetchý...

Osobně jsem spolupracovníkem této organizace, i když už jsem pro ni pár let nehnul prstem. Jsem držitelem plné moci, a proto mohu jejím jménem oficiálně vstoupit do této "soutěže" i když v případě že ji pustíte dál, budu samozřejmě informovat její vedení.

Jo a důležité:

Odesláním DMS KOSTNIDREN na číslo 87 777 můžete této organizaci věnovat 27 K.

Zobrazeno 3161×

Komentáře

Marie Kuříková (Marijanka)

Oceňuji velmi práci kolegů.
Kdo by to však měl do Plzně daleko, tak upozorňuji, že existuje také registr dárců v Praze :-)
www.darujzivot.cz

ElDedkus

Dovolím si upřesnit: Vstoupit do registru dárců dřeně (nebo novodobě "krvetvorných buněk") se dá na každé "lepší" stanici dárců krve... Jinak předpokládám, že registr uvedený Marijankou je nějákým způsobem propojen (podregistr???) s ČNRDD...

Marie Kuříková (Marijanka)

Ne není to podřazená organizace.
Český registr dárců krvetvorných buněk (Czech Stem Cell Registry) vznikl cca o rok dříve než registr v Plzni. Jsme dvě rovnocenné organizace, které ale samozřejmě spolupracují při vyhledávání dárců a způsob naší odborné práce je dost podobný.
Rozdíl je spíš v tom, že ČNRDD je o.p.s. s vlastní nadací, která velmi pomáhá při financování a propagaci dárcovstí, kdežto my jsme součást nemocnice, takže naše možnosti jsou v některých oblastech dosti omezené. Zase ale jsme na špičkové úrovni v oblasti IT a komunikace se zahraničními registry.
Pardon, že jsem se tak rozepsala, ale ať je dárce registrovaný kdekoliv na světě, dává tím naději na život jinému člověku a to je to hlavní. Takže díky všem.

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz